Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 8.0 % |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2.25 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Aromamout (50 EBC) | 50 g. |
|
50 EBC
|
|
| Chocolademout (900 EBC) | 15 g. |
|
900 EBC
|
|
| Northern Brewer | 20 g. |
90 min. |
8 α
|
Bloemen |
| Saaz | 4 g. |
15 min. |
3 α
|
Bloemen |
| Kandijsuiker, donker | 100 g. |
|
|
|
| Rietsuiker | 500 g. |
|
|
|
| Bovengist | 1 zakje |
|
|
|
| Maischwater | 6 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 3 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 52 °C | 62 °C | 65 °C | 68 °C | 72 °C | 78 °C |
| 20 min. | 60 min. | 10 min. | 10 min. | 50 min. | 10 min. |