Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 11.0 % |
| begin-SG: | 1107 |
| eind-SG: | 1024 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 30.0 |
| Watertype | spoel- en brouwwater aangezuurd met melkzuur |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 3125 g. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Cara Pilsmout (60 EBC) | 300 g. |
|
60 EBC
|
|
| Tarwemeel | 200 g. |
|
|
|
| Kandijsuiker, wit | 375 g. |
|
|
|
| Hallertau Spalt Select | 17.5 g. |
75 min. |
4.9 α
|
Bloemen |
| Challenger hopbloemen | 7.5 g. |
10 min. |
7.5 α
|
Bloemen |
| Hallertau | 7.5 g. |
1 min. |
2.5 α
|
Bloemen |
| Yeasthead Delta S | 1 zakje |
|
|
|
| Iers Mos (Irish Moss) | 2.5 g. |
10 min. |
|
|
| Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 51 °C | 62 °C | 68 °C | 73 °C | 78 °C |
| 10 min. | 45 min. | 20 min. | 30 min. | 1 min. |