Cupido's Winterbier

van:Renko Kuperus
klasse:C
stijl:Winterbier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:11.0 %
begin-SG:1107
eind-SG:1024
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):30.0
Watertypespoel- en brouwwater aangezuurd met melkzuur

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 3125 g.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Cara Pilsmout (60 EBC)300 g.   60 EBC  
Tarwemeel200 g.      
Kandijsuiker, wit375 g.      
Hallertau Spalt Select17.5 g. 75 min. 4.9 α Bloemen  
Challenger hopbloemen7.5 g. 10 min. 7.5 α Bloemen  
Hallertau7.5 g. 1 min. 2.5 α Bloemen  
Yeasthead Delta S1 zakje      
Iers Mos (Irish Moss)2.5 g. 10 min.    
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

51 °C62 °C68 °C73 °C78 °C
10 min.45 min.20 min.30 min.1 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=128