Rooie Polly

van:Gerritjan Roubos
klasse:D
stijl:Winterbier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:10.0 %
begin-SG:1093
eind-SG:1018
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):36.0
Watertype8.5 liter maischwater (pH = 5.54)

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 3165 g.   3 EBC  
Kristalmout (150 EBC)300 g.   150 EBC  
Tarwemout (4 EBC) 265 g.   4 EBC  
Suiker325 g.      
Target8 g. 90 min. 10 α Bloemen  
Hallertau16 g. 90 min. 3.5 α Bloemen  
Saaz hop6.5 g. 10 min. 4 α Bloemen  
Iers Mos (Irish Moss)3 g. 30 min.    

Maischschema

52 °C63 °C68 °C73 °C78 °C
15 min.30 min.15 min.30 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=120