Fred

van:Amahl Turczyn
gepubliceerd:Zymurgy
klasse:A
stijl:Tripel

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:120 min.
alcoholpercentage:10.7 %
begin-SG:1104
eind-SG:1024
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Gambrinus 2-rijige mout6 kg.      
Aromamout (55 EBC)580 g.   55 EBC  
Rijstevlokken470 g.      
Kandijsuiker, donker370 g.      
Progress15 g. 120 min. 6.2 α Bloemen  
First Gold hop15 g. 120 min. 7.5 α Bloemen  
Brewers Gold15 g. 120 min. 6.7 α Bloemen  
Liberty15 g. 120 min. 4.5 α Bloemen  
Amarillo15 g. 30 min. 8.2 α Bloemen  
Northern Brewer15 g. 30 min. 8 α Bloemen  
Crystal hop15 g. 10 min. 3.2 α Bloemen  
Saaz hop15 g. 10 min. 4.2 α Bloemen  
Styrian Goldings hopbloemen15 g. 10 min. 5.2 α Bloemen  
Chinook15 g. 10 min. 12.3 α Bloemen  
Wyeast 1728 Scottish Ale       
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

68 °C
60 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=114