De Uitzet

van:Kees Bubberman
klasse:C
stijl:Tripel

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:6.8 %
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2.7 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Havervlokken330 g.      
Kandijsuiker, wit130 g.      
Koriander3 g.      
Challenger hopbloemen12 g. 90 min. 7.2 α Bloemen  
Hallertau8 90 min. 5.3 α Bloemen  
Hallertau8 30 min. 3 α Bloemen  
Yeasthead Delta X1 zakje      
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6 gr/liter      

Maischschema

58 °C64 °C72 °C78 °C
15 min.40 min.20 min.1 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=110