Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 0.0 |
| Watertype | Brouw- en spoelwater aanzuren met melkzuur |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 3.25 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Ambermout (50 EBC) | 345 g. |
|
50 EBC
|
|
| Tarwemout (4 EBC) | 250 g. |
|
4 EBC
|
|
| Lindebloesemhoning | 190 g. |
|
|
|
| Northern Brewer | 20 g. |
90 min. |
7.5 α
|
Bloemen |
| Basterdsuiker, wit | 310 g. |
|
|
|
| Iers Mos (Irish Moss) | 3 g. |
10 min. |
|
|
| Wyeast 1214 Belgian Abbey | |
|
|
|
| Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 52 °C | 64 °C | 74 °C | 78 °C |
| 15 min. | 60 min. | 45 min. | 1 min. |