Engel

van:Renko Kuperus
klasse:D
stijl:Quadrupel

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0
WatertypeBrouw- en spoelwater aanzuren met melkzuur

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 3.25 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Ambermout (50 EBC)345 g.   50 EBC  
Tarwemout (4 EBC) 250 g.   4 EBC  
Lindebloesemhoning190 g.      
Northern Brewer20 g. 90 min. 7.5 α Bloemen  
Basterdsuiker, wit310 g.      
Iers Mos (Irish Moss)3 g. 10 min.    
Wyeast 1214 Belgian Abbey       
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C64 °C74 °C78 °C
15 min.60 min.45 min.1 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=109