Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Watertype | Brouw- en spoelwater aanzuren met melkzuur |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 3.25 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Ambermout (50 EBC) | 345 g. |
|
50 EBC
|
|
Tarwemout (4 EBC) | 250 g. |
|
4 EBC
|
|
Lindebloesemhoning | 190 g. |
|
|
|
Northern Brewer | 20 g. |
90 min. |
7.5 α
|
Bloemen |
Basterdsuiker, wit | 310 g. |
|
|
|
Iers Mos (Irish Moss) | 3 g. |
10 min. |
|
|
Wyeast 1214 Belgian Abbey | |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
52 °C | 64 °C | 74 °C | 78 °C |
15 min. | 60 min. | 45 min. | 1 min. |