Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| begin-SG: | 1080 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2.5 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Palemout (7 EBC) | 500 g. |
|
7 EBC
|
|
| Tarwevlokken | 200 g. |
|
|
|
| Gierst | 50 g. |
|
|
|
| Koriander | 3.7 g. |
|
|
|
| Rietsuiker | 62 g. |
|
|
|
| Lindebloesemhoning | 62 g. |
|
|
|
| Northern Brewer | 20 |
75 min. |
7.5 α
|
Bloemen |
| Challenger hopbloemen | 6.2 g. |
75 min. |
3.5 α
|
Bloemen |
| Yeoman | 0.6 g. |
75 min. |
11 α
|
Bloemen |
| Northern Brewer | 10 g. |
15 min. |
7.5 α
|
Bloemen |
| Challenger hopbloemen | 3.1 g. |
15 min. |
3.5 α
|
Bloemen |
| Wyeast 1762 Belgian Abbey I | 1 zakje |
|
|
|
| Iers Mos (Irish Moss) | 3 g. |
|
|
|
| Maischwater | 7 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 52 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| 30 min. | 50 min. | 20 min. | 5 min. |