Medium Tripel

van:Jan Wurpel en Gerritjan Roubos
klasse:C
stijl:Tripel

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:8.6 %
begin-SG:1080
eind-SG:1015
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):29.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2.5 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwemout (4 EBC) 400 g.   4 EBC  
Suiker250 g.      
Lindebloesemhoning50 g.      
Koriander4 g.      
Hallertau16 g. 90 min. 7.5 α Bloemen  
Saaz hop15 g. 10 min. 4 α Bloemen  
Wyeast 1388 Belgian Strong Ale       
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C58 °C62 °C72 °C78 °C
10 min.10 min.45 min.20 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=106