Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 8.6 % |
begin-SG: | 1080 |
eind-SG: | 1015 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 29.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 2.5 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Tarwemout (4 EBC) | 400 g. |
|
4 EBC
|
|
Suiker | 250 g. |
|
|
|
Lindebloesemhoning | 50 g. |
|
|
|
Koriander | 4 g. |
|
|
|
Hallertau | 16 g. |
90 min. |
7.5 α
|
Bloemen |
Saaz hop | 15 g. |
10 min. |
4 α
|
Bloemen |
Wyeast 1388 Belgian Strong Ale | |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
52 °C | 58 °C | 62 °C | 72 °C | 78 °C |
10 min. | 10 min. | 45 min. | 20 min. | 5 min. |