Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 8.7 % |
| begin-SG: | 1073 |
| eind-SG: | 1012 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 29.0 |
| Watertype | pH maischwater: 5.4 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2.1 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Tarwemout (4 EBC) | 300 g. |
|
4 EBC
|
|
| Koriander | 6 g. |
1 min. |
|
|
| Suiker | 450 g. |
|
|
|
| Challenger hopbloemen | 16 g. |
75 min. |
7.5 α
|
Bloemen |
| Hallertau Hersbrücker | 10 g. |
10 min. |
4.9 α
|
Bloemen |
| Iers Mos (Irish Moss) | 3 g. |
|
|
|
| Wyeast 1214 Belgian Abbey | |
|
|
|
| Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 50 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C |
| 30 min. | 30 min. | 45 min. | 2 min. |