Roggen Schwarzbier

van:Erik van Dordrecht
klasse:B
stijl:Schwarzbier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:4.0 %
begin-SG:1048
eind-SG:1017
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1.65 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Caramelmout (150 EBC)125 g.   150 EBC  
Roggemout (6 EBC)375 g.   6 EBC  
Zuurmout100 g.      
Roggemout, geroosterd250 g.      
Wyeast 1338 European Ale       
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

37 °C51 °C62 °C65 °C65 °C73 °C80 °C
15 min.30 min.20 min.30 min.30 min.30 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=101