Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 4.0 % |
begin-SG: | 1048 |
eind-SG: | 1017 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1.65 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Caramelmout (150 EBC) | 125 g. |
|
150 EBC
|
|
Roggemout (6 EBC) | 375 g. |
|
6 EBC
|
|
Zuurmout | 100 g. |
|
|
|
Roggemout, geroosterd | 250 g. |
|
|
|
Wyeast 1338 European Ale | |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
37 °C | 51 °C | 62 °C | 65 °C | 65 °C | 73 °C | 80 °C |
15 min. | 30 min. | 20 min. | 30 min. | 30 min. | 30 min. | 5 min. |