Update: Webinar Gist en Fermentatie
Bericht van het bestuur
In de vorige NieuwsFlits bleken niet alle links goed te functioneren, deze zijn hersteld.
We zitten weer aan huis gekluisterd en daarmee zijn we zeer beperkt in ons doen en laten. Gelukkig zijn er nu veel mogelijkheden om in deze tijd je kennis van het brouwproces te vergroten. Fermentis een grote producent van gedroogde gisten voor de thuisbrouwers heeft een serie van 8 webseminars opgezet.
Vanaf volgende week start een cyclus van informatieve webinars over gist & fermentatie. Deelname is gratis. Je moet je voor ieders webinar afzonderlijk inschrijven. De duur van ieder webinar is ongeveer 1 uur en er is gelegenheid tot het stellen van vragen aan de presentator Gino Baart. Inloggen kan ongeveer 5 minuten voor de start van het Webinar. Schrijf je in via de afzonderlijke links die achter ieder webinar staan.
De webinars worden opgenomen en zijn gedurende de cyclus terug te kijken. Wel even registreren om toegang te krijgen.
07 OKT 2020 – 15:00 uur
Productie, Kwaliteit en houdbaarheid van droge gist; Link.
14 OKT 2020 – 15:00 uur
Droge gist hydrateren of direct doseren in wort? Wat is het beste? Link.
28 OKT 2020 – 15:00 uur
Invloed van fermentatiecondities op het smaakprofiel van bier. Link.
04 Nov 2020 – 15:00 uur
Gist & hop interacties I - Wat is de beste gist voor New England IPA? Link.
25 Nov 2020 – 15:00 uur
Gist & hop interacties II - NEIPA, Brut IPA, & invloed van het hopgift schema. Link.
02 Dec 2020 – 15:00 uur
Alcoholarm bier brouwen met SafBrew™ LA-01. Link.
09 Dec 2020 – 15:00 uur
Het enten van wort met SafSour™ LP-652 voor het brouwen van zure bieren. Link.
16 Dec 2020 – 15:00 uur
Creëer en behoud permanente troebelheid in bier met Spring'Blanche™. Link.
Deadline volgende clubblad
Bericht van de Mediacommissie
Kopij a.u.b. sturen voor wo. 12 apr 2023 naar de redactie .
Clubkalender
zaterdag | 10 oktober | Gezamenlijke Brouwdag |
vrijdag | 30 oktober | Clubavond Bieren proeven voor de Clubkampioenschappen |
donderdag | 05 november | Brouwcursus, eerste avond. Onderwerp: Mouten |
donderdag | 12 november | Brouwcursus, tweede avond. Onderwerp: Gist en hop |
donderdag | 19 november | Brouwcursus, derde avond. Onderwerp: Brouwbenodigdheden |
zaterdag | 21 november | Gezamenlijke Brouwdag |
vrijdag | 27 november | Clubavond |
vrijdag | 18 december | Clubavond |
donderdag | 14 januari | Brouwcursus, vierde avond. Onderwerp Bottelen |