Terug naar overzicht

Ben Bierbrouwen

tww oktober 2022
Door: Ben Jacobs

We zijn weer aangeland in iets meer Nederlands aandoende temperaturen en vochtigheid. En dat betekent dat de brouwer in mij weer actief is geworden. Na zo'n langere tijd van inactiviteit gaat de aandacht wel uit naar de lege kratten van mijn favorieten en ik bemerk zo langzamerhand wel dat het brouwen van die bieren voorrang krijgt. Op zich niets mis mee, want je weet wat voor lekkers je krijgt. Je wrijft je al in de handen als je het bier aan het bottelen bent. Zal hij weer zo lekker zijn?

Waarom deze opmerking? Ik ontdek dat ik hoe langer hoe meer bezig ben mijn voorraden aan te vullen en steeds minder vaak iets nieuws uitprobeer. Iets wat ik een aantal jaren terug regelmatig deed. Als ik weer eens een Zymurgy had gelezen, kwamen de ideeën al op. Dan moest de pannen op het vuur. Nu steken er uit de bladen stickertjes, maar blijven de bladen verder in de kast staan. En dan is een ruime tijd van inactiviteit (zoals deze zomer) niet bevorderlijk. Dan komen er vanzelf andere prioriteiten en ben je vergeten waarom je iets wat je destijds las zo interessant vond.

Tja, misschien ben ik gewoon mijn wilde brouwersharen kwijtgeraakt en ingesukkeld… Hmmm, dat zou toch niet mogen. In een rustige periode toch maar weer de stickertjes in de vakbladen terugzoeken.

Proost, Ben

Terug naar overzicht