Terug naar overzicht

Maiday Maiday Springbok

tww december 2021
Door: Nico van Kampen
datum: 3 december 2021
van: Brouwdagcommissie
klasse: C
stijl: Meibok

Beschrijving

Waterprofiel behandeld water
Ca
Mg
Na
HCO3
Cl
SO4
49 mg/l
2 mg/l
49 mg/l
131 mg/l
50 mg/l
55 mg/l

Recept gegevens

batchgrootte: 20 l.
kooktijd: 80 min.
alcoholpercentage: 7.0 %
begin-SG: 1067
eind-SG: 1013
EBC (kleur): 17.0
EBU (bitterheid): 27.0
Brouwhuisefficiëntie: 75 %

Ingrediënten

ingrediënt hoeveelheid kooktijd waarde bijzonderheden
Swaen Pilsner - Pilsmout 4250 g   3 EBC Leverancier: The Swaen
Swaen Vienna 1250 g   10 EBC Leverancier: The Swaen
Swaen Melany 300 g   70 EBC Leverancier: The Swaen
GoldSwaen Hell 200 g   25 EBC Leverancier: The Swaen
Maischwater 15.32 l     Leverancier: Kraan
Gedemineraliseerd water 3.68 l      
Calsiumsulfaat 1.2 g      
Melkzuur 5 ml      
Spoelwater 10.23 l     Leverancier: Kraan
Hallertau Hersbrucker 13.6 g First wort hop min. 3.2 α Pellets  
Crystal 8.1 g First wort hop min. 3.6 α Pellets  
Hallertau Hersbrucker 21.1 g 60 min. min. 3.2 α Pellets  
Crystal 11.7 g 60 min. min. 3.6 α Pellets  
Hallertau Hersbrucker 8.7 g 20 min. min. 3.2 α Pellets  
Crystal 7.7 g 20 min. min. 3.6 α Pellets  
Safale US-05 2     Leverancier: Fermentis

Maischschema

63 °C 72 °C 78 °C
45 min. 10 min. 5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Voor dit recept heb je 14,5 gram gist nodig.
Terug naar overzicht