Terug naar overzicht

Van de Inkoopcommissie, april 2021

tww april 2021
Door: Michael Woolthuis

Ik ben altijd al een notoire corona-ontkenner geweest. Als je namelijk echt pech had probeerde zo'n bar-geinponem er ook nog ongewenste vitaminen, in de vorm van een wie weet waar het allemaal geweest is brokje citroen, in te proppen. De citroen overheerst en was volgens mij alleen om de vliegen uit de buurt van je flesje te houden en niet om te consumeren. Gek genoeg kan je het ondanks, of misschien wel dankzij, alle coronaperikelen nog steeds kopen. Niet voor mij dus. Ik drink liever lekker bier.

Maar toch. De drie lekkere warme dagen van eind maart deden mij verlangen naar een fijn fris fruitig licht biertje van lage gisting. Lijkend op corona maar dan wèl lekker. Dat is dus onderstaande recept geworden.

Dit valt ongeveer in het type Vienna, maar is eigenlijk iets te licht van kleur en heeft een iets te fruitige hop. Vanwege de mais en de Mexicaans klinkende hopnaam vond ik de naam Mexiwenen wel leuk.

Groeten,
Michael

PS: Recept voor april:

Mexiwenen

Biertype:

Vienna

Recepthoeveelheid:

10l

alcoholpercentage:

6,2%

begin SG:

1054

eind SG:

1010

EBC (kleur):

8 EBC

EBU (bitterheid):

23 IBU

Kooktijd:

60 min

Brouwzaalrendement:

75%

Ingrediënten

Ingrediënt

waarde

hoeveelheid

kooktijd

Bijzonderheden

Viennamout

6 EBC

1100 gr

 

 

Pilsmout

3 EBC

800 gr

 

 

Maisvlokken  

1 EBC

400 gr

 

 

Cara-pilsmout

2,56 EBC

100 gr

 

 

Zuurmout

3 EBC

25 gr

 

 

El dorado hop

12,2 α

8 gr

60 min.

 

El dorado hop

12,2 α

4 gr

5 min.

 

Gist

Lallemand Diamond lager

Maisch schema

70 °C

65°C

78°C

stort

60min

5min

Terug naar overzicht