Recept gegevens
batchgrootte: |
10 l. |
kooktijd: |
60 min. |
alcoholpercentage: |
6.6 % |
begin-SG: |
1062 |
eind-SG: |
1012 |
EBC (kleur): |
30.0 |
EBU (bitterheid): |
55.0 |
Brouwhuisefficiëntie: |
80 % |
Watertype: |
Kraan |
Ingrediënten
ingrediënt |
hoeveelheid |
kooktijd |
waarde |
bijzonderheden |
Pilsmout |
2100 g. |
|
3 EBC |
|
Roggemout |
345 g. |
|
6 EBC |
|
Dark crystal malt |
150 g. |
|
300 EBC |
Leverancier: Thomas Fawcett & Sons |
Chocolademout |
13 g. |
|
800 EBC |
|
Maischwater |
8 l. |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater |
6 l. |
|
|
Leverancier: Kraan |
Maïsgries |
|
|
|
|
Colombus |
15 g. |
First wort min. |
17.9 α |
Bloemen |
Chinook |
17 g. |
vlam uit min. |
13.8 α |
Bloemen |
Amarillo |
10 g. |
vlam uit min. |
11.2 α |
Bloemen |
Colombus |
10 g. |
vlam uit min. |
17.9 α |
Bloemen |
Citra |
21 g. |
dry hop min. |
12.5 α |
Bloemen |
Colombus |
6 g. |
dry hop min. |
17.9 α |
Bloemen |
Chinook |
12 g. |
dry hop min. |
13.8 α |
Bloemen |
Amarillo |
6 g. |
dry hop min. |
11.2 α |
Bloemen |
Fermentis Safale US-05 |
1 zakje |
|
|
|
Maischschema
66.5 °C |
78 °C |
90 min. |
5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Optionele waterbehandeling Maischwater: 4.6 l. Kraanwater 4.1 l. Osmosewater: 2 g. Gips (CaSO4), 0.5 ml Fosforzuur 80% |