Terug naar overzicht

Nieuw in de bibliotheek

tww oktober 2017
Door: Erik Pruisken

Session beers, brewing for flavor and balance

Jennifer Talley, 2017, (1055)


1055
Session bieren, een goed Nederlands woord ken ik niet, worden steeds populairder door het lagere alcoholpercentage en de goede doordrinkbaarheid. Dit boek beschrijft hoe je dit bier zelf kunt brouwen. Het is onderverdeeld in twee delen met elk 4 hoofdstukken: Het eerste deel beschrijft de geschiedenis, het brouwen, de huidige brouwsector het drinken van bier en de kosten van een craft beer brouwerij. Deel 2 is het meest interessante voor de thuisbrouwer. Hierin staan de recepten van vele session bieren van Amerikaanse brouwerijen. Van elke brouwerij wordt de ontstaansgeschiedenis beschreven.

Foam. Practical guides for beer quality, ASBC Handbook series

Charles W. Bamforth, 2012, (1056)
1056
Foam. Practical guides for beer quality

Een boek over de kwaliteitsaspecten van het schuim. ASBC= American Society of Brewing Chemists

Overzicht van boeken en tijdschriften op website

Het overzicht van de boeken en tijdschriften is te raadplegen op de website onder de kop Voor leden – Bibliotheek. Gebruik voor het zoeken F. Het is mogelijk (via [Reserveer]) op de website om een boek en of tijdschrift te reserveren.

Verzoek tot aanschaf

Weet je een goed boek over bier brouwen voor de bibliotheek? Laat het ons weten!

Website tip

www.bookdepository.com: Voor het bestellen van Engelse en Amerikaanse boeken. Ze zijn meestal goedkoop en berekenen geen verzendkosten. De snelheid van levering wisselt.

 

Terug naar overzicht