Recept gegevens
batchgrootte: |
10 l. |
kooktijd: |
60 min. |
alcoholpercentage: |
6.2 % |
begin-SG: |
1065 |
eind-SG: |
1015 |
EBC (kleur): |
46.0 |
EBU (bitterheid): |
70.0 |
Brouwhuisefficiëntie: |
75 % |
Watertype: |
Kraan |
Ingrediënten
ingrediënt |
hoeveelheid |
kooktijd |
waarde |
bijzonderheden |
Palemout (5 EBC) |
2404 gr |
|
5 EBC |
Leverancier: Fawcett Maris Otter |
Roggemout (6 EBC) |
481 gr |
|
6 EBC |
|
Ambermout (60 EBC) |
150 gr |
|
60 EBC |
|
Crystal Rye Malt |
120 gr |
|
244 EBC |
Leverancier: Thomas Fawcett |
Chocolademout (500 EBC) |
30 gr |
|
500 EBC |
|
Special B |
30 gr |
|
400 EBC |
|
Amarillo |
15 gr |
60 min. |
8 α |
Bloemen |
Amarillo |
15 gr |
30 min. |
8 α |
Bloemen |
Mandarina Bavaria |
15 gr |
15 min. |
8.9 α |
Bloemen Leverancier: van der Kooy |
Amarillo |
15 gr |
15 min. |
8 α |
Bloemen |
Mandarina Bavaria |
15 gr |
5 min. |
8.9 α |
Bloemen Leverancier: van der Kooy |
Maischwater |
7.4 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater |
4.8 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
White Labs WLP001 California Ale |
|
|
|
Leverancier: White Labs |
Maischschema
67 °C |
78 °C |
60 min. |
5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Tijdens de tweede vergisting dry-hoppen met 15 gr Amarillo en 15 gr Mandarina Bavaria gedurende ongeveer 5 tot 7 dagen. Na het bottelen 5 weken laten rijpen. Als vervangende gist kan ook FERMENTIS SAFALE US-05 gebruikt worden. |