Terug naar overzicht

DubDub

tww mei 2017
Door: Michael Woolthuis
van: Inkoopcommissie
klasse: D
stijl: Dubbel

Recept gegevens

batchgrootte: 10 l.
kooktijd: 75 min.
alcoholpercentage: 6.6 %
begin-SG: 1059
eind-SG: 1012
EBC (kleur): 43.0
EBU (bitterheid): 20.0
Brouwhuisefficiëntie 75 %

Ingrediënten

ingrediënt hoeveelheid kooktijd waarde bijzonderheden
Pilsmout (3 EBC)  1800 gr   3 EBC  
Munichmout (17 EBC) 300 gr   17 EBC  
Special B 140 gr   400 EBC  
Cara Belge 30-40 ebc 200 gr   30 EBC  
Kandijsuiker, donker 200 gr      
Tettnanger 22 gr 75 min. 3.8 α Bloemen  
Maischwater 10 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater 8 ltr     Leverancier: Kraan
Wyeast 3787 trappist high gravity 1     Leverancier: wyeast

Maischschema

67 °C 63 °C 72 °C 78 °C
stort 0 min. 25 min. 40 min. 5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Alternatieve droge gist is S-33, laat dan wel de vergistingstemperatuur niet boven de 22 °C komen. Dit geeft wel een minder complexe smaak.

Smaakimpressie

Een niet al te zware dubbel met een volle, moutige smaak.
Terug naar overzicht