Recept gegevens
batchgrootte: |
10 l. |
kooktijd: |
75 min. |
alcoholpercentage: |
6.6 % |
begin-SG: |
1059 |
eind-SG: |
1012 |
EBC (kleur): |
43.0 |
EBU (bitterheid): |
20.0 |
Brouwhuisefficiëntie |
75 % |
Ingrediënten
ingrediënt |
hoeveelheid |
kooktijd |
waarde |
bijzonderheden |
Pilsmout (3 EBC) |
1800 gr |
|
3 EBC |
|
Munichmout (17 EBC) |
300 gr |
|
17 EBC |
|
Special B |
140 gr |
|
400 EBC |
|
Cara Belge 30-40 ebc |
200 gr |
|
30 EBC |
|
Kandijsuiker, donker |
200 gr |
|
|
|
Tettnanger |
22 gr |
75 min. |
3.8 α |
Bloemen |
Maischwater |
10 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater |
8 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Wyeast 3787 trappist high gravity |
1 |
|
|
Leverancier: wyeast |
Maischschema
67 °C |
63 °C |
72 °C |
78 °C |
stort 0 min. |
25 min. |
40 min. |
5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Alternatieve droge gist is S-33, laat dan wel de vergistingstemperatuur niet boven de 22 °C komen. Dit geeft wel een minder complexe smaak.
Smaakimpressie
Een niet al te zware dubbel met een volle, moutige smaak. |