Terug naar overzicht

NetNietWit

tww april 2017
Door: Paul van 't Sant
datum: 14 november 2016
klasse: A
stijl: Witbier

Recept gegevens

batchgrootte: 10 l.
kooktijd: 60 min.
alcoholpercentage: 5.2 %
begin SG: 1050
eind SG: 1014
EBC (kleur): 8.0
EBU (bitterheid): 14.0
Brouwhuisefficiëntie 75 %

Ingrediënten

ingrediënt hoeveelheid kooktijd waarde bijzonderheden
Palemout (7 EBC) 1100 gr   7 EBC  
Tarwemout (4 EBC)  500 gr   4 EBC  
Tarwe vlokken 750 gr      
Hallertau Hersbrücker 18 gr 60 min. 3.5 α Bloemen  
Koriander 7 gr 10 min.    
Sinaasappelschil, gedroogde 7 gr 10 min.    
Maischwater 8.2 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater 8.7 liter     Leverancier: Kraan
Gist 1   Wyeast 3944 Belgium White  Leverancier: Wyeast

Maisch schema

56 °C 53 °C 63 °C 68 °C 78 °C
stort 15 min. 25 min. 20 min. 5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Als je liever met droge gist brouwt dan is de Safale K-97 een goede vervanger.
Terug naar overzicht