Recept gegevens
batch grootte: |
10 l. |
kooktijd: |
60 min. |
alcohol percentage: |
5.5 % |
begin SG: |
1056 |
eind SG: |
1014 |
EBC (kleur): |
15.6 |
EBU (bitterheid): |
31.0 |
Brouwhuis efficiëntie |
75 % |
Water type |
Kraan |
Ingrediënten
ingrediënt |
hoeveelheid |
kooktijd |
waarde |
bijzonderheden |
Palemout (7 EBC) |
2420 g |
|
7 EBC |
|
Cara-Kristal (120 EBC) |
147.41 g |
|
120 EBC |
|
Magnum |
3.16 g |
60 min. |
10.7 α |
Bloemen |
Hallertau Perle |
8.95 g |
60 min. |
7.60 α |
Bloemen |
Cascade |
10.53 g |
15 min. |
6.90 α |
Bloemen |
Cascade |
9.48 g |
|
5.00 α |
Bloemen |
SafAle US-05 |
1 |
|
|
|
Maisch schema
68 °C |
76 °C |
60 min. |
10 min. |
Opmerkingen van de brouwer
7 dagen dryhoppen met 9,48 g Cascade hop. Fermentatie: primair: 7 dagen 20 graden secundair: 14 dagen 22 graden |