Terug naar overzicht

Recept: Sierra Nevada Pale Ale

tww oktober 2016
Door: Theo van Eijden
klasse: A
stijl: American Pale Ale

Recept gegevens

batch grootte: 10 l.
kooktijd: 60 min.
alcohol percentage: 5.5 %
begin SG: 1056
eind SG: 1014
EBC (kleur): 15.6
EBU (bitterheid): 31.0
Brouwhuis efficiëntie 75 %
Water type Kraan

Ingrediënten

ingrediënt hoeveelheid kooktijd waarde bijzonderheden
Palemout (7 EBC) 2420 g   7 EBC  
Cara-Kristal (120 EBC) 147.41 g   120 EBC  
Magnum 3.16 g 60 min. 10.7 α Bloemen  
Hallertau Perle 8.95 g 60 min. 7.60 α Bloemen  
Cascade 10.53 g 15 min. 6.90 α Bloemen  
Cascade 9.48 g   5.00 α Bloemen  
SafAle US-05 1      

Maisch schema

68 °C 76 °C
60 min. 10 min.

Opmerkingen van de brouwer

7 dagen dryhoppen met 9,48 g Cascade hop. Fermentatie: primair: 7 dagen 20 graden secundair: 14 dagen 22 graden
Terug naar overzicht