Terug naar overzicht

Van de inkoopcommissie, oktober 2016

tww oktober 2016
Door: Michael Woolthuis

Inkoopcommissie (Overtuigend winnaar van de Kei 2012 en de Kei 2015)

In tegenstelling tot de vele vakantievierders die wij tegenkwamen hebben wij van de afgelopen vakantie gebruik gemaakt om inspiratie op te doen om zo weer interessante brouw pakketten te kunnen verzinnen. Dit door middel van hard werken, bieren proeven, keuren, herkeuren, verherkeuren en nog eens proeven. Zo doende is het dus wederom gelukt om een aantal leuke bieren neer te zetten. Hier onder staat de voorlopige lijst. Deze kan zoals altijd geheel of gedeeltelijk zonder opgaaf van duidelijke reden en of k*&@tsmoes en met volledige willekeur wijzigen. Alle pakketten worden geleverd met een giststarter.

De komende brouw pakketten:

oktober WinterWeizen
November: Bruintje
December: niets vanwege december en zo
Januari: die andere theo Theoostrippel

Bestellen kan gewoon via het inloggen op de site van ’t Wortwat (ga naar voor leden/inkoop). Vervolgens krijg je van ons een mailtje met het verschuldigde bedrag. Wacht ook met betalen op dit mailtje want het te betalen bedrag kan afwijken in verband met afwijkende prijzen of gezamenlijke inkoop prijzen.

De laatste besteldag per maand wordt op de site vermeld. Ophalen van de spullenboel is bijna altijd aan het begin van de clubavond. Wij bestellen overigens hoofdzakelijk bij van der Kooy Jubbega, zie daarvoor: http://www.vanderkooyjubbega.nl/

Vragen en opmerkingen naar: inkoop@twortwat.nl (vermeld indien mogelijk je bestelnummer)

Groeten,

De inkoopcommissie (Stefan en Michael)

 

Het recept van oktober: WinterWeizen

van: Inkoopcommissie
klasse: A
stijl: Weizen

Recept gegevens

batch grootte: 10 l.
kooktijd: 60 min.
alcohol percentage: 6.9 %
begin SG: 1061
eind SG: 1013
EBC (kleur): 10.0
EBU (bitterheid): 25.0
Brouwhuis efficiëntie 75 %

Ingrediënten

ingrediënt hoeveelheid kooktijd waarde bijzonderheden
Vienna mout (8 EBC) 1200 gr   8 EBC  
Tarwemout (4 EBC) 1500 gr   4 EBC  
Hallertau Perle 12 gr 60 min. 8.1 α Bloemen  
Wakatu (NZL) 4 gr 15 min. 6.6 α Bloemen  
Wakatu (NZL) 5 gr 5 min. 6.6 α Bloemen  
Sinaasappelschil, gedroogde 3 gr 5 min.    
Wyeast 3056 Bavarian Wheat Blend 1     Leverancier: Wyeast
Maisch water 11.1 liter     Leverancier: Kraan
Spoel water 6.3 iter     Leverancier: Kraan

Maisch schema

56 °C 53 °C 63 °C 72 °C 78 °C
stort min. 15 min. 25 min. 30 min. 2 min.

Opmerkingen van de brouwer

Je kan de oranje schil vervangen door vers sinasappelsap van ongeveer 2 sinasappelen per 10 liter. Ook bijvoorbeeld grapefruit is heel goed mogelijk.

 

Alternatieve droge gist kan zijn: T-58, K-97 of MJ's M-20.

Smaak impressie

Een net iets stevigere weizen die het ook erg goed doet in de koude winter maanden.
Terug naar overzicht