Terug naar overzicht

Van de inkoopcommissie, februari 2016

tww februari 2016
Door: Michael Woolthuis

Binnen de inkoopcommissie is sinds de laatste clubavond een nieuw agendapunt aan de toch al lange vergaderagenda toegevoegd. Het gaat over het oprichten van een nieuwe commissie geheten: ʻWewillendekeiweerwinnen commissieʼ. Twee leden hebben zich al aangemeld voor cruciale posities binnen deze commissie, dat zijn natuurlijk Stefan en Michael Woolthuis, de huidige kampioenkeiwinnaars. Er zijn meer aanmeldingen maar zolang de aanmeldprocedures nog niet volledig doorlopen zijn, kunnen we daar nog niets over vrijgeven. Hierover mogelijk later meer.

Ook een agendapuntje is de volgorde van de brouwpakketten. Zoals iedereen onderhand wel gemerkt zal hebben, is de volgorde ook dit jaar weer elke maand anders. Dit komt vooral door een betere afstemming met de wedstrijdcommissie en de brouwdagcommissie. Zodoende volgen er na wat heen-en-weer geschuif nu niet teveel dezelfde biertypen elkaar op.

Op de ons gestelde vraag: “Kan ik het pakket al in het begin van de maand krijgen?” moeten we helaas ontkennend antwoorden. We maken de pakketten pas twee dagen voor de clubavond. Dan hebben we ook pas de bestelde mouten, hoppen enz. binnen. Eerder kan dus niet.

Hier onder volgt de lijst met komende brouwpakketten:

Januari:

Alt-stad

Februari:

2Kriebels (de eerder geleverde kriebels alleen nu in volmout versie)

Maart:

Maartbier

April:

Mister-X

Mei:

All-American (American Pale Ale)

Juni:

Theoostrippel

Meer volgt. Alle pakketten worden geleverd met een giststarter.

Bestellen kan gewoon via het inloggen op de site van ’t Wort Wat (ga naar voor leden/inkoop). Vervolgens krijg je van ons een mailtje met het verschuldigde bedrag. Wacht ook met betalen op dit mailtje want het te betalen bedrag kan afwijken in verband met afwijkende prijzen of gezamenlijke inkoopprijzen. De laatste besteldag per maand wordt op de site vermeld. Ophalen van de spullenboel is bijna altijd aan het begin van de clubavond. Wij bestellen overigens hoofdzakelijk bij Van der Kooy Jubbega, zie daarvoor: http://www.vanderkooyjubbega.nl/

Vragen en opmerkingen naar: inkoop@twortwat.nl (vermeld indien mogelijk je bestelnummer)

Groeten,

De inkoopcommissie (Stefan en Michael)

Recept

Het recept (10l) van maart 2016: Maartbier (Märzen)

Algemene gegevens

alcohol percentage:

5,5%

begin SG:

1051

eind SG:

1012

EBC (kleur):

22

EBU (bitterheid):

35

Kooktijd:

60 min

Ingrediënten

Pilsmout

1800 gr

   

Caramunich type2

200 gr

   

Viennamout

300 gr

   

Hallertau Perle

8,1 α

14 gr

60 min.

Hallertau Perle

8,1 α

5 gr

15 min.

Hallertau Tradition

5,2 α

5 gr

15 min.

Hallertau Tradition

5,2 α

5 gr

koudhop

Gist: Wyeast Octobefest lagerblend 2633. Alternatieve droge gist: Fermentis S-23

Maischschema

71 °C

63 °C

72 °C

78 °C

Stort

35 min.

15 min.

5 min.

Opmerkingen

  • Let op dit is een lagergist. Vergisten op 9-14 °C.

  • Het aangegeven eind SG is de hoogste waarde. Lager is beter en een eind SG van ongeveer 1007-1008 is met deze gist te halen.

Terug naar overzicht