Terug naar overzicht

Van de Inkoopcommissie, oktober 2015

tww oktober 2015
Door: Michael Woolthuis

De winter staat voor de deur dus is het tijd om te gaan denken aan een mooi recept voor een lentebier. Want zoals elke brouwer weet: je kan maar beter zo vroeg mogelijk de hele bierbrouwjaarplanning rond hebben. Want anders is de bok pas in de lente gaar en de lentebrouwsels zelfs te laat voor de zomer zodat je je winterbieren maar op moet drinken. En dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.

Dit is meteen het antwoord op een vraag die we kregen waarom we altijd “Out of season” biertypes als brouwpakket hebben. Je moet namelijk je lentebier al brouwen aan het begin van de winter zodat het fijntjes in de fles zit aan het begin van de lente, enzovoort.

Hier onder volgt de lijst met komende brouwpakketten.

Oktober:

BruinP

November:

Dubdub

December:

niets, want kerstvakantie

Januari 2016:

All-American (=american pale ale)

Meer volgt. Alle pakketten worden geleverd met een giststarter.

Bestellen kan gewoon via het inloggen op de site van ’t Wort Wat! (ga naar voor leden/inkoop). Vervolgens krijg je van ons een mailtje met het verschuldigde bedrag. Wacht ook met betalen op dit mailtje want het te betalen bedrag kan afwijken in verband met afwijkende prijzen of gezamenlijke inkoop.

De laatste besteldag per maand wordt op de site vermeld. Ophalen van de spullenboel is bijna altijd aan het begin van de clubavond. Wij bestellen overigens hoofdzakelijk bij Van der Kooy Jubbega, zie daarvoor: http://www.vanderkooyjubbega.nl/

Vragen en opmerkingen naar: inkoop@twortwat.nl (vermeld indien mogelijk je bestelnummer).

Groeten,

De inkoopcommissie (Stefan en Michael)

Het recept van januari 2016: All-American

Type

American Pale Ale

Hoeveelheid

10 liter

alcohol percentage:

5,6%

begin SG:

1051

eind SG:

1012

EBC (kleur):

20

EBU (bitterheid):

44

Kooktijd:

75min

Ingrediënten

Ingrediënt

Hoeveelheid

Waarde

Kooktijd

Pale alemout

1600 gr

   

Carapils (W)

400 gr

   

Caramunich

150 gr

   

Tarwemout

200 gr

   

El Dorado USA

6 gr

14,6 α

75min.

Bullion USA

8 gr

10,0 α

20min.

El Dorado USA

4 gr

14,6 α

10min

Bullion USA

4 gr

10,0 α

10min.

Gist:

Wyeast American ale 1056 of alternatief S-33

Maisch schema

71 °C

63 °C

72 °C

78 °C

stort

40min

10min

5min

Terug naar overzicht