Terug naar overzicht

Van de inkoopcommissie, september 2015

tww september 2015
Door: Michael Woolthuis

Brouwactiviteit inkoopAls inkoopcommissie krijgen we veel vragen over van alles en nog wat. Ook veel over de brouw pakketten die we leveren. De meest gestelde is wel of we zelf ook de pakketten brouwen? Het antwoord daarop is een volmondig JA.

Meestal hebben we het bier zelfs al op voorhand ooit eens gebrouwen en is het pakket daar een afgeleide van. Wel hebben we af en toe een speciaal pakket, bijvoorbeeld voor de clubkampioenschappen, wat we zelf niet uit geprobeerd hebben. Dan proberen we wel altijd een recept te kiezen dat al door diverse betrouwbare bronnen als lekker omschreven is of wat ergens prijzen gewonnen heeft.

De volgende vraag is meestal: hebben jullie nog proevertjes van de probeersels?

Hierop is het antwoord zo goed als altijd nee. Als het namelijk erg lekker is dan drinken we het altijd gauw op voordat er parasitaire meedrinkers langs komen. Is het niet zo erg lekker dan maken we er geen pakket van.

Hier onder volgt de lijst met komende brouw pakketten.

Oktober BruinP
November Dubdub
December niets want kerstvakantie
2016 ook hier weer bier

Alle pakketten worden geleverd met een giststarter.

Bestellen kan gewoon via het inloggen op de site van ’t Wortwat (ga naar voor leden/inkoop). Vervolgens krijg je van ons een mailtje met het verschuldigde bedrag. Wacht ook met betalen op dit mailtje want het te betalen bedrag kan afwijken in verband met afwijkende prijzen of gezamenlijke-inkoop-prijzen.

De laatste besteldag per maand wordt op de site vermeld. Ophalen van de spullenboel is bijna altijd aan het begin van de clubavond. Wij bestellen overigens hoofdzakelijk bij van der Kooy Jubbega, zie daarvoor: http://www.vanderkooyjubbega.nl/

Vragen en opmerkingen naar:  inkoop@twortwat.nl

(vermeld indien mogelijk je bestelnummer)

Groeten,

De inkoopcommissie (Stefan en Michael)

Het recept van november :DubDub

Type:

Dubbel

Batchgrootte:

10 liter

alcohol percentage:

6,6%

begin SG:

1059

eind SG:

1012

EBC (kleur):

43

EBU (bitterheid):

20

Kooktijd:

75min

Ingrediënten

Ingrediënt

Waarde

Hoeveelheid

Kooktijd

Pilsmout 3 EBC

7 EBC

1800 gr

 

Munchenermout 

 17 EBC

300 gr

 

Special B

 

140 gr

 

Cara belge 30-40ebc

 

200gr

 

Kandijsuiker (bruin)

 

200gr

 

Tettnanger hop

  1. 8 α

22 gr

75 min

Gist

Wyeast Trappist High Gravity 3787 of alternatief S-33

               

Maisch schema

71 °C

63 °C

72 °C

78 °C

stort

25min

40min

5min

Terug naar overzicht