Terug naar overzicht

Van de inkoopcommissie, februari 2015

tww februari 2015
Door: Michael Woolthuis

2015 is voor de inkoopcommissie goed begonnen. De aanbiedingenvoorraad is haast bijna volledig op. Tevens is het maandpakket van januari, het Franssaizonnetje, in ruime hoeveelheden besteld. 23 pakketten voor in totaal 500 liter. Daaruit blijkt dat we het niet voor niets doen.

Ik ben overigens wel benieuwd of de pakketten bij jullie net zo in de smaak vallen als bij ons. Wij brouwen namelijk alle pakketten zelf ook en ik lust ze allemaal. Vooral als iemand iets aan het recept wijzigt of toevoegt ben ik geïnteresseerd in het waarom en wat en werd het een lekkerder/beter/mooier bier. (mailen naar: inkoop@twortwat.nl ).

Hier onder volgt de lijst met komende brouw pakketten. De volgorde kan te allen tijde en zonder opgaaf van enigerlei reden volledig of gedeeltelijk wijzigen.

Februari:

Tarwevino

Maart:

Dubdub

April:

Clubwedstrijd bier recept volgt, om het spannend te houden, later

Mei:

Een Beste Bitter

Juni:

Wbok

Hier tussen valt precies een biernodige vakantie met daarin tijd genoeg om inspiratie op te doen en de opgedane dorst te laven.

September:

Stroop

Alle pakketten worden geleverd met een giststarter.

Bestellen kan gewoon via het inloggen op de site van ’t Wortwat (ga naar voor leden/inkoop) en voor de betaling krijg je dan later een mailtje zodat je het verschuldigde bedrag fijn kan overmaken. De laatste besteldag per maand wordt op de site vermeld. Ophalen van de spullenboel is bijna altijd aan het begin van de clubavond. Wij bestellen overigens hoofdzakelijk bij van der Kooy Jubbega, zie daarvoor: http://www.vanderkooyjubbega.nl/

Vragen en opmerkingen naar: inkoop@twortwat.nl (vermeld indien mogelijk je bestelnummer)

Groeten,

De inkoopcommissie (Stefan en Michael)

Recept

Hieronder het recept van de maand maart.

Naam:

Dubdub

Type:

dubbel

Hoeveelheid:

10 liter

alcohol percentage:

6,6 %

begin SG:

1059

eind SG:

1012

EBC (kleur):

43

EBU (bitterheid):

20

Ingrediënten

Ingrediënt

waarde

hoeveelheid

kooktijd

Pilsmout

3 EBC

1800 gr

 

Munchermout

17 EBC

300 gr

 

Special B

350 EBC

140 gr

 

Cara Belge

30-40 EBC

200 gr

 

Kandijsuiker bruin

 

200 gr

 

Tettnanger

3,8 α

22 gr

75 min.

Gist: Wyeast Trappist High Gravity 3787 of alternatief: S-33

Maisch schema

67 °C

63 °C

72 °C

78 °C

stort

25 min.

40 min.

5 min.

Terug naar overzicht