Terug naar overzicht

Van de Inkoopcommissie

tww december 2014
Door: Michael Woolthuis

Als je het hele jaar lief bent geweest zit je nu te genieten van je, van de Sint gekregen, lekkere bieren. Zo niet dan kruip je nu waarschijnlijk ergens in het Spaanse achterland rond met een enorme dorst en nog een vage notie van het lachende gezicht van een grote zwarte man uit de zak van Sinterklaas. Of je dan nog aan brouwen toekomt moet je dan nog maar afwachten.

Voor de blije thuisblijvers volgt hier de lijst met komende brouw pakketten. Er is wel stiekem een kleine wijziging tussen geslopen en wel in april.

December:

niets vanwege SeriousRequest, kerstavond, 1e kerstdag, 2e kerstdag, oudjaar en nieuwjaar.

Januari:

Fransaizonnetje

Februari:

Tarwevino

Maart:

dubdub

April:

Clubwedstrijd bier. Recept volgt, om het spannend te houden, later

Mei:

BruinP

Alle pakketten worden geleverd met een giststarter.

Aanbieding

Tevens willen we in december graag van onze hopvoorraad af. We bieden daarom een beperkte selectie aan voor de Van der Kooy prijs en geven daarop 25% korting. De hoppen zijn van dit jaar en koel bewaard. Op de 't Wort Wat! inkoop site staat de lijst en die geeft de aantallen en soorten weer. Hier geldt op=op, weg=pech en wie het eerst komt die het eerst hop bekomt. Natuurlijk kun je ook mout bestellen in december maar dit wordt voor de gewone prijs aangeboden.

Bestellen kan gewoon via het inloggen op de site van 't Wort Wat! (ga naar voor leden/inkoop) en voor de betaling krijg je dan later een mailtje zodat je het verschuldigde bedrag fijn kan overmaken. De laatste besteldag per maand wordt op de site vermeld. Ophalen van de spullenboel is bijna altijd aan het begin van de clubavond. Wij bestellen overigens hoofdzakelijk bij Van der Kooy Jubbega, zie daarvoor: http://www.vanderkooyjubbega.nl/

Vragen en opmerkingen naar:  inkoop@twortwat.nl 

(vermeld indien mogelijk je bestelnummer)

Groeten,

De inkoopcommissie (Stefan en Michael)

PS

Het recept van januari: het Fransaizonnetje

Algemene receptgegevens

Type

Saison

Hoeveelheid

10 liter

alcohol percentage:

5,5 %

begin SG:

1046

eind SG:

1007

EBC (kleur):

8

EBU (bitterheid):

 25.0

Ingrediënten

Ingrediënt

Hoeveelheid

Kooktijd

Waarde

Pilsmout

1100 gr

 

3 EBC

Viennamout

750 gr

 

6 EBC

Tarwemout

200 gr

 

3 EBC

East Kent

13 gr

60 min.

4,5 α

Saaz

15 gr

10 min.

5,2 α

Willamette hop

15 gr

10 min.

2,7 α

Gist:

Wyeast  French saison 3711 of alternatief:  T-58

Maisch schema

56 °C

53 °C

67 °C

78 °C

stort

5 min.

50 min.

5 min.

(dus geen 72°C)

 

Terug naar overzicht