Terug naar overzicht

Westmalle Tripel Kloon recept

tww september 2014
Door: Matthijs van der Weijden

Westmalle tripel kloon

van: william kloek
gepubliceerd: hobbybrouwen
klasse: C
stijl: Tripel

Recept gegevens

batch grootte: 15 l.
kooktijd: 75 min.
alcohol percentage: 9.0 %
begin SG: 1080
EBC (kleur): 12.0
EBU (bitterheid): 39.0
Brouwhuis efficiëntie 81 %
Water type kraan

Ingrediënten

ingrediënt hoeveelheid kooktijd waarde merk / leverancier
Pilsmout (3 EBC) 3400 gram   3 EBC  
Munichmout (15 EBC) 250 gram   15 EBC  
Cara-Kristal (120 EBC) 100 gram   120 EBC  
Suiker 680 gram      
Styrian Goldings hop 40 gram First Wort Hop min. 3.8 α  
Saaz hop 31 gram 75 min. 2.5 α  
Saaz hop 14 gram 10 min. 2.5 α  
Wyeast 3787 trappist high gravity       wyeast

Maisch schema

50 °C 60 °C 70 °C 75 °C 78 °C
10 min. 35 min. 20 min. 10 min. 5 min.

Opmerkingen van de brouwer

suiker toegevoegd tijdens fermentatie

't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=238

Terug naar overzicht