Dit is het recept en pakket voor de maand September:
Te bestellen via de inkoopsite (natuurlijk pas in Augustus).
RooieSjimmie
van: |
Inkoopcommissie |
klasse: |
V |
stijl: |
Overig |
Recept gegevens
batch grootte: |
10 l. |
kooktijd: |
75 min. |
alcohol percentage: |
7.0 % |
begin SG: |
1062 |
eind SG: |
1012 |
EBC (kleur): |
47.0 |
EBU (bitterheid): |
27.0 |
Ingrediënten
ingrediënt
|
hoeveelheid
|
kooktijd
|
waarde
|
merk/leverancier
|
Palemout (7 EBC)
|
2300 gr
|
|
7 EBC
|
|
Aromamout (150 EBC)
|
100 gr
|
|
150 EBC
|
|
Caramelmout (150 EBC)
|
150 gr
|
|
150 EBC
|
|
Chocolademout (800 EBC)
|
15 gr
|
|
800 EBC
|
|
Suiker
|
200 gr
|
|
|
|
Tettnanger
|
26 gr
|
75 min.
|
3.8 α
|
|
Styrian Goldings hop
|
4 gr
|
15 min.
|
3.6 α
|
|
Hallertau Hersbrücker
|
4 gr
|
15 min.
|
4.1 α
|
|
Maisch water
|
11 ltr
|
|
|
Kraan
|
Spoel water
|
8 ltr
|
|
|
Kraan
|
Wyeast 1214 Belgian Abbey
|
1
|
|
|
|
Maischschema
67 °C
|
63 °C
|
72 °C
|
78 °C
|
0 min.
|
30 min.
|
30 min.
|
2 min.
|
Opmerkingen van de brouwer
Het is mogelijk dat dit bier verdacht veel op een welbekend bier lijkt.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=232 |