Terug naar overzicht

Van de Inkoopcommissie, Juni 2014

tww juni 2014
Door: Michael Woolthuis

Dit is het recept en pakket voor de maand September:

Te bestellen via de inkoopsite (natuurlijk pas in Augustus).

RooieSjimmie

van: Inkoopcommissie
klasse: V
stijl: Overig

Recept gegevens

batch grootte: 10 l.
kooktijd: 75 min.
alcohol percentage: 7.0 %
begin SG: 1062
eind SG: 1012
EBC (kleur): 47.0
EBU (bitterheid): 27.0

Ingrediënten

ingrediënt

hoeveelheid

kooktijd

waarde

merk/leverancier

Palemout (7 EBC)

2300 gr

 

7 EBC

 

Aromamout (150 EBC)

100 gr

 

150 EBC

 

Caramelmout (150 EBC)

150 gr

 

150 EBC

 

Chocolademout (800 EBC)

15 gr

 

800 EBC

 

Suiker

200 gr

 

 

 

Tettnanger

26 gr

75 min.

3.8 α

 

Styrian Goldings hop

4 gr

15 min.

3.6 α

 

Hallertau Hersbrücker

4 gr

15 min.

4.1 α

 

Maisch water

11 ltr

 

 

Kraan

Spoel water

8 ltr

 

 

Kraan

Wyeast 1214 Belgian Abbey

1

 

 

 

Maischschema

67 °C

63 °C

72 °C

78 °C

0 min.

30 min.

30 min.

2 min.

Opmerkingen van de brouwer

Het is mogelijk dat dit bier verdacht veel op een welbekend bier lijkt.

't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=232

Terug naar overzicht