Terug naar overzicht | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Recept: Trippel C, wisselkei Januari 2014 |
tww februari 2014 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Door: Theo van Eijden | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tripel C
Recept gegevens
Ingrediënten
Maisch schema
Opmerkingen van de brouwerIkzelf heb dit recept al twee keer met succes gebrouwen. Op het ONK van 2013 scoorde het in klasse V, 80 punten. Dit had meer kunnen zijn, maar omdat het zeker niet heel apart en vernieuwend was kreeg ik voor de beoogde originaliteit in die klasse wat minder punten.Problemen bij brouwenDe Citra hop mag niet te lang in het hete wort blijven. Deze hop heeft een ABX gehalte van 15%, dus als deze te lang in het hete wort blijft, zal deze nog een aanzienlijke bitterheid afgeven.Opmerkingen van de web redactieOp de gezamelijke brouwdag is de korrelgist fermentis Safale T-58 gebruikt.In de trippel C van Theo, die op de tap stond is een Wyeast 3655-pc Belgian Schelde ale gist gebruikt. |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Terug naar overzicht |