Dit is een lekker fris en doordrinkbaar zomerbiertje.
Kols
van: |
Inkoopcommissie |
klasse: |
A |
stijl: |
Kölsch |
Recept gegevens
batch grootte: |
10 l. |
kooktijd: |
60 min. |
alcohol percentage: |
5.0 % |
begin SG: |
1048 |
eind SG: |
1013 |
EBC (kleur): |
10.0 |
EBU (bitterheid): |
24.0 |
Ingrediënten
ingrediënt |
hoeveelheid |
kooktijd |
waarde |
merk / leverancier |
Pilsmout (3 EBC) |
1200 gr |
|
3 EBC |
|
Havervlokken (2 EBC) |
350 gr |
|
2 EBC |
|
Munichmout (15 EBC) |
450 gr |
|
15 EBC |
|
Hallertau Mittelfruh |
15 gr |
60 min. |
4.6 α |
|
Hallertau Hersbrücker |
10 gr |
15 min. |
5.1 α |
|
Hallertau Hersbrücker |
5 gr |
3 min. |
5.1 α |
|
Wyeast 2565 Kölsch |
1 |
|
|
|
Maisch water |
9 liter |
|
|
Kraan |
Spoel water |
7 liter |
|
|
Kraan |
Maisch schema
Temperatuur (°C) |
65 |
63 |
72 |
78 |
Tijd (min.) |
0 |
30 |
25 |
2 |
|