Terug naar overzicht

Van het bestuur, maart 2013

tww maart 2013
Door: Theo van Eijden

De afgelopen clubavond van 1 maart stond in het teken van de Algemene ledenvergadering. Er waren twee bestuursleden die verkiesbaar waren. Er had zich niemand aangemeld voor deze vacante functies. Nadat de stemmen geteld waren bleek dat alle aanwezigen zich konden vinden in de herverkiezing van Erik Deelissen en Jan Wurpel. Het financiële jaarverslag is door twee leden gecontroleerd en in orde bevonden.

Ook het beleid voor is door de voorzitter Theo van Eijden toegelicht. Het huidige ledental is momenteel 209 leden. Omdat er geregeld avonden zijn waarbij de opkomst boven de 75 leden ligt is een verdere groei niet wenselijk, veel meer leden passen niet in de boerderij. Er zijn zelfs parkeer problemen gemeld. Omdat dit ook een mooie omvang is richten we als bestuur dus op stabiliteit. We zullen onze promotie activiteiten  beperkten tot in de regio. We willen we meer nadruk gaan leggen op het gezamenlijk proeven en beoordelen van bier, met name bieren die op één van de 4 gezamenlijke brouwdagen zijn gebrouwen. Natuurlijk gaan we door met de brouwcursus die twee maal per jaar een twaalftal nieuwe leden op levert. Ook nu weer is er gesproken over het clubblad. Toegelicht  is dat  we een papier clubblad maandelijks blijven rondsturen aan de leden. Mochten er leden zijn die hier geen prijs meer op stellen, dan kunnen zij dit bij Erik Deelissen, onze secretaris, aangeven.

Na de ALV kregen we een presentatie van de excursie commissie. Op donderdag 25 april gaan we naar België. We bezoeken Brouwerij het Anker in Mechelen en het biercentrum van professor Delveaux in voormalige brouwerij de Kroon in Neerijse. De dag besluiten we met een bezoek aan Leuven. Op de website kan je, na inloggen, je inschrijven voor dit evenement. Als rondje van het bestuur was er Carolus Tripel Classic. De excursiecommissie had op hun verkennend bezoek een vaatje meegenomen.

Jan Grimbergen had een grote bos gageltakken meegenomen. Er zaten mooie katjes aan. Volgens de brouwer van Jopen is dit wat er in het bier gaat en niet de blaadjes. De takken zijn te koop bij bloemisterijen en worden als decoratie in boeketten gebruikt.

Op de avond hadden we extra lekkere hapjes; kaas van Kees en Ellie van Wees. Een kaasboerderij in de Haarlemmermeer. Zij hebben diverse prijzen gewonnen met hun boerenkaas en dat was te proeven.

De komende clubavond zal gaan plaatsvinden op vrijdag 29 maart. Op deze clubavond gaat Herman Verbeek een presentatie geven over Tcontrol, een programma voor amateur en micro brouwers. Hiermee kan je te temperatuur van je maisch en vergisting controleren en beheersen. Hij heeft er een mooie applicatie voor op de computer bij gemaakt
.

Na afloop van de presentatie gaan we het bier, de Chouffe,  van de gezamenlijke brouwdag van november proeven. Dit is een proeverij in klein comité tussen de brouwers van het bier onderling. Doel is een indruk te krijgen tussen de verschillen die er zijn en achterhalen wat de bepalende de factoren zijn geweest. Neem 2 tot 3 flesjes van je bier mee.

Op donderdagavond 1 april start er weer een brouwcursus, de cursus is al geheel volgeboekt. Voor de cursus aanvangend in het najaar zijn er ook al weer veel inschrijvingen binnen. Deze cursus wordt gegeven door Titus Rinia en Theo van Eijden

Terug naar overzicht