Terug naar overzicht

Kloon 'Jopen Koyt'

tww februari 2013
Door: Nico van Kampen
van: Nico van kampen
gepubliceerd: clubblad maart 2013
klasse: D
stijl: Overig

Beschrijving

Recept gegevens

batch grootte: 10 l.
kooktijd: 75 min.
alcohol percentage: 8.0 %
begin SG: 1087
eind SG: 1026
EBC (kleur): 71.0
EBU (bitterheid): 0.0
Water type leiding

Ingrediënten

ingrediënt hoeveelheid kooktijd waarde merk / leverancier
Pilsmout (3 EBC) 1750 gr   3 EBC  
Tarwemout (4 EBC) 350 gr   4 EBC  
Munichmout (15 EBC) 900 gr   15 EBC  
Cara Munichmout (120 EBC) 300 gr   120 EBC  
Havervlokken (2 EBC) 400 gr   2 EBC  
Zuurmout 100 gr      
Zwarte mout (1200 EBC) 10 gr   1200 EBC  
Hallertau Mittelfruh 6 gr 75 min. 4 α  
Gagel 2 gr 15 min.    
Zoethout 10 gr 15 min.    
Koriander 10 gr 5 min.    
Bruine suiker 80 gr      
Bergamotolie 4 druppels      
Safale korrelgist S-04 1 zakje      

Maisch schema

Temperatuur (°C)

56

54

63

72

78

Tijd (min)

stort

10

40

20

5

 

Opmerkingen van de brouwer

Evt. extra kruiden bij het lageren. 't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=219
Terug naar overzicht