Terug naar overzicht

Van de Inkoopcommisie, augustus 2012

tww augustus 2012

lid060601Door: Stefan en Michael Woolthuislid080703

In de zomermaanden is er weer aardig wat afgeproefd en dat levert dan ook altijd weer aardige receptideeën voor volgend jaar op. Niet meer voor dit jaar want de 2012 bierpakket planning is gereed. Voor de rest van dit jaar hebben we een mooie Duitse reeks gevonden. Hieronder volgt dus alvast de bierpakketten recepten van september, oktober en november.

Clubavond september

Soewarts (type: Schwarz). Eigenlijk lijkt dit het meeste op een Duitse stout, net even iets donkerder dan een bruin hemd.

Eigenschappen

Start SG:

1048

EindSG:

1012

Alcohol:

5%

Kleur:

56 EBC

Bitterheid:

30 EBU

Kooktijd:

75 min

Ingrediënten

Pils mout

1600 gr

 

Munich

200 gr

 

Carapils

150 gr

 

Chocolademout

100 gr

 

Hallertau Perle; 8,9α

11 gr

75 min

Tettnanger; 5,9α

5 gr

10 min

Tettnanger; 5,9α

4 gr

3 min

Wyeast 1007 German Ale

Maischschema

 

Storten

fase 1

fase 2

Temperatuur (°C)

53

67

78

Rustijd (min)

5

60

2

Clubavond oktober

WienerBoven (type: Bovenvergiste Vienna). In tegenstelling tot een echte Vienna is dit een bovengistend biertje. Dit zorgt ervoor dat het iets eenvoudiger te vergisten is.

Eigenschappen

Start SG:

1048

EindSG:

1012

Alcohol:

5%

Kleur:

33EBC

Bitterheid:

27EBU

Kooktijd:

75min.

Ingrediënten

Munichmout

1075 gr

 

Vienna malt

825 gr

 

Carapils

100 gr

 

Chocolademout ontbitterd

20 gr

 

Hallertau Perle; 8,9α

10gr

75 min

Hallertau Hersbrucker; 5,1α

7gr

10 min

Wyeast 1007 German Ale

Maisch schema

 

Storten

fase 1

fase 2

fase 3

Temperatuur (°C)

67

63

72

78

Rustijd (min)

0

40

20

2

Clubavond november

Dinkel (type: Speltbier). Een blond Duits speltbier van hoge gisting met een diepe bitterheid die lang blijft hangen.

Eigenschappen

Start SG:

1049

Eind SG:

1011

Alcohol:

5%

Kleur:

14 EBC

Bitterheid:

32 EBU

Kooktijd:

75min.

Ingrediënten

Spelt

800 gr

 

Pils mout

700 gr

 

Munich mout

400 gr

 

Cara-hell

200 gr

 

Hallertau Perle; 5,9 α

14 gr

75 min

Magnum; 12,6α

6 gr

20 min

Wyeast 1007 German Ale

Maisch schema

 

Storten

fase 1

fase 2

fase 3

fase 4

Temperatuur (°C)

56

53

63

72

78

Rustijd (min)

0

10

35

20

2

Hoe bestellen

Bestellen kan gewoon via het inloggen op de site van ’t Wortwat (ga naar voor leden/inkoop) en voor de betaling krijg je dan later een mailtje zodat je het fijn kan overmaken. De laatste besteldag per maand wordt op de site vermeld. Ophalen van de spullenboel is bijna altijd aan het begin van de clubavond.

Alle recepten verschijnen één dezer dagen ook op de site in de receptendatabase. Wat deze database betreft, heb ik nog een algemene vraag: Om deze database completer en interessanter te maken zou het leuk zijn als brouwers van 1 van de geleverde pakketten smaakimpressies zouden willen leveren. Je kan deze gewoon naar inkoop@twortwat.nl mailen, dan zorg ik dat het bij het juiste recept terecht komt. Ook opmerkingen als “ook erg lekker met een beetje huppeldepup kruid ” zijn welkom. Alvast bij voorbaat dank.

Groeten,

De inkoopcommissie (Stefan en Michael)

Terug naar overzicht