Terug naar overzicht

Polderbok 2010

tww augustus 2012
Door: Matthijs van der Weijden

Hierbij weer een leuk recept voor een lekkker dubbelbokje. Nu is het de tijd om deze te brouwen om van het najaar een lekker bokje te hebben.

Polderbok 2010

van: polderbok commisie 2010
klasse: D
stijl: Dubbelbok

Beschrijving

Dit is het recept van de polderbokcommisie 2010 voor het club-bokbier.

Recept gegevens

batch grootte: 10 l.
kooktijd: 60 min.
alcohol percentage: 8.7 %
begin SG: 1082
eind SG: 1021
EBC (kleur): 89.2
EBU (bitterheid): 28.4

Ingrediënten

ingrediënt hoeveelheid kooktijd waarde merk / leverancier
Munichmout (15 EBC) 2.32 kg   15 EBC  
Pilsmout (3 EBC) 420 gr   3 EBC  
Kristalmout (120 EBC) 220 gr   120 EBC  
Carafa Spezial type I (800 EBC) 35 gr   800 EBC  
Chocolademout (800 EBC) 35 gr   800 EBC  
Tarwemout (4 EBC) 100 gr   4 EBC  
kandij, siroop (10 EBC) 80 gr   10 EBC  
Hallertau Perle 19 gr 60 min. 8.0 α  
Saaz hop 8 gr 10 min. 4.0 α  
Safale korrelgist S-04 1 zakje      

Maischschema

 Temperatuur (°C) 52 58 62 71 78
 Tijd (min) 15 10 35 20 15
Terug naar overzicht