Terug naar overzicht

Van de inkoopcommissie, januari 2012

tww januari 2012

Door: Michael en Stefan Woolthuis

In verband met het iets te laat opmerken van de biertypen voor de clubwedstrijd en het ONK gaan we de volgorde van de pakketten een ietsje husselen. Zodoende kan iedereen toch alles nog op tijd af hebben. De volgorde wordt als volgt:

Clubavond januari

Dubbeltje (type: dubbel). Je zou zomaar kunnen zeggen dat deze dubbel op een zekere Leffe kan gaan lijken. Het is geen echte kloon maar het zou wel ontzettend lekker zijn als hij er een beetje in de buurt komt (voor het recept zie vorige clubblad of de site).

Clubavond februari

Bietsbooi (type: California steam). Een mooi amberkleurig bier met een hoppige afdronk. Een ondergistend bier maar de gist behoudt zijn ondergistende karakter tot een vergistingstemperatuur van 19 °C. Kan je dus eigenlijk nauwelijks meer ondergistend noemen en dit is dus een ondergister die door iedereen gebrouwen kan worden (voor het recept zie vorige clubblad of de site).

Clubavond maart

Duffel (type: Belgian strong ale). Een kloon van het fameuze Duvel. Dit recept is ook in 2010 als pakket geleverd. Het bleek toen wonderwel erg op een Duvel te lijken. Dit jaar dus precies hetzelfde recept. Wij zelf gaan wel het Kardemon pitje 1 minuut minder lang mee laten koken om een nog betere gelijkenis te krijgen. Voor het recept zie de site.

Clubavond april

Kuls (type: Kölsch). Een echt Duits biertje, lekker verfrissend en goed om een warme lente avond af te koelen.

  • Start SG 1047
  • Eind SG 1013
  • 10 EBC
  • 25 EBU
  • 5 vol % alcohol
  • Kooktijd 60 min.

Ingrediënten

Pilsmout

 

1200gr

 

Havermout

 

350gr

 

Munichmout

 

450gr

 

Hallentauer Mittelfruh

4,6 α

15gr

60 min

Hallentauer Herschbrucker

5.1 α

10gr

15 min

Hallentauer Herschbrucker

5,1 α

5gr

3 min

Maischschema

Temperatuur (°C)

63

72

78

Tijd (minuten)

30

25

2

Clubavond Mei

MacTof (type: Scotch export ale). Erg lekker tijdens een koude lente avond. Dit recept leent zich uitstekend voor een kruiden experiment. Houdt dan wel rekening met de reeds aanwezige karameltoets. Recept zie het vorige clubblad.

Alle recepten verschijnen één dezer dagen op de site.

Bestellen kan gewoon via het inloggen op de site van ’t Wortwat (ga naar voor leden/inkoop) en voor de betaling krijg je dan later een mailtje zodat je het fijn kan overmaken. De laatste besteldag per maand wordt op de site vermeld. Ophalen van de spullenboel is bijna altijd aan het begin van de clubavond.

Terug naar overzicht