Terug naar overzicht

Hadrianus tripel

tww november 2010
Door: Matthijs van der Weijden

Dit recept wilde ik plaatsen omdat het een erg mooie prestatie is van Arjan Molenaar die er 95 punten mee haalde op het ONK 2010. Dit leverde hem de eerste prijs op in de klasse C. Erg goed gedaan en gefeliciteerd met deze prachtige score.

Hadrianus tripel

Beschrijving

Brouwzaalrendement:

80 %

Maischwater:

8.5 liter

spoelwater:

7 liter

Recept gegevens

batch grootte:

10 l

kooktijd:

75 min.

alcohol percentage:

9.3 %

begin SG:

1076

eind SG:

1010

Ingrediënten

ingrediënt

hoeveelheid

kooktijd

waarde

merk / leverancier

Pilsmout (3 EBC)

2350

 

3 EBC

 

Tarwemout (4 EBC)

350

 

4 EBC

 

Havervlokken (2 EBC)

85

 

2 EBC

 

Rietsuiker

200

 

 

 

Wyeast 1214 Belgian Abbey

 

 

 

 

Brewers Gold

17

75 min.

5.5 α

 

Styrian Goldings hop

12

30 min.

3.8 α

 

Saaz hop

12

10 min.

2.2 α

 

Koriander

3 (geplet)

10 min.

 

 

Kardemon

1 pitje (heel)

10 min.

 

 

Mineola schil

 

10 min.

 

 

Maischschema

Temperatuur (°C)

65

72

Tijd (minuten)

90

1

Opmerkingen van de brouwer

Mineola schil geschild met mesje. Uiteindelijk 20 l met SG 1080. Daarom SG uiteindelijk 1076 (= 21 l).

Problemen bij brouwen

Eerst 15 min op 60 °C gemaischt, vanwege lege batterij thermometer. Daarna op c.a. 65.7 °C.

Smaak impressie

Jurycommentaar: Prima bier, veel CO2

Opmerkingen van de web redactie

  • 1e prijs klasse C, ONK 2010 (95 punten)
  • Dit recept is ook terug te vinden op in onze recepten database op de website.
  • Misschien dat dit recept weer een aantal leden motiveert voor het ONK 2011.

 

Terug naar overzicht