Beschrijving
Dit is het recept van de polderbok commisie 2010 voor het club bokbier. |
|
Recept gegevens
batch grootte: |
10 l. |
kooktijd: |
60 min. |
alcohol percentage: |
8.7 % |
begin SG: |
1082 |
eind SG: |
1021 |
EBC (kleur): |
89.2 |
EBU (bitterheid): |
28.4 |
|
Ingrediënten
ingrediënt |
hoeveelheid |
kooktijd |
waarde |
merk / leverancier |
Munichmout (15 EBC) |
2.32 kg |
|
15 EBC |
|
Pilsmout (3 EBC) |
420 gr |
|
3 EBC |
|
Kristalmout (120 EBC) |
220 gr |
|
120 EBC |
|
Carafa Spezial type I (800 EBC) |
35 gr |
|
800 EBC |
|
Chocolademout (800 EBC) |
35 gr |
|
800 EBC |
|
Tarwemout (4 EBC) |
100 gr |
|
4 EBC |
|
kandij, siroop (10 EBC) |
80 gr |
|
10 EBC |
|
Hallertau Perle |
19 gr |
60 min. |
8.0 α |
|
Saaz hop |
8 gr |
10 min. |
4.0 α |
|
Safale korrelgist S-04 |
1 zakje |
|
|
|
|
Maisch schema
Temperatuur (°C) |
52 |
58 |
62 |
71 |
78 |
Tijd (minuten) |
15 |
10 |
35 |
20 |
15 |
|
Heel veel succes met het recept en we hopen dat het nog veel lekker bier op levert. |