Terug naar overzicht

Maandbier en ander geneuzel, juni 2009

tww augustus 2009
Door: John Gouwerok

De laatste vrijdag van Juni is tevens de start van het zomerseizoen en dus de laatste avond met bier op tap voor de maandbierwisselkeicompetitie 2008/2009. 

Met een Meibok van de Dorstige Das, gebrouwen door Jan Wurpel en Erik Deelissen was dit een goede afsluiting. Het was een warme zomeravond en de gang in de koffie was er dan ook snel uit, om over te schakelen op tap en fles. Het fustje meibok was dan ook snel soldaat gemaakt: 70 tapjes en helaas werden er maar 40 wedstrijdformulieren ingeleverd. Ik weet niet wat dit voor invloed heeft op de punten? Dat horen jullie in augustus als de algemene uitslag van dit jaar bekend wordt gemaakt en de wisselkei overgaat in andere handen? We zullen zien. Ook kun je je nu alweer opgeven voor het nieuwe seizoen, (augustus) om ook kans te maken op deze voor Nederland unieke prijs!

Thema van de avond: feestelijk bier, zonder ballonnen en slingers, maar wel leuk om cadeau te doen Alles kan uit de kast worden gehaald: kleivormen voor flessen, de timmerdoos voor kistjes en dozen in allerlei soorten en maten, ook manden en bakjes, je kan het zo gek niet bedenken. Als je niet brouwen kan, kun je nog altijd gaan fröbelen! Het zag er wel feestelijk uit.
Ik ben benieuwd naar het werkblad van de kistjes voor de doe-het-zelver, mijn timmerdoos staat klaar.

Met Erik van Klein Duimpje hadden we ook weer een primeur in huis: de introductie van zijn Smokey Porter. We maken naam!!  Al de tweede primeur dit jaar, na het Leidsch Weizen.

Aan de bar had ik deze keer HOPUS een nieuw bier uit België met een bijzondere uitstraling. Presentatie: twee glazen op een viltje met een klein glaasje voor het depot. Een leuke ervaring wat ik vaker wil doen. Wel wat duurder maar dan heb je ook wat!  Ik wens eenieder een mooie zomerbrouw en proef ze! Dat zal ik ook doen en ik hoop jullie uitgerust en heel in augustus weer te zien.

Jullie uitbater,
John 


PS: Stefan, bedank je zoon voor het ophalen van de glazen en het rondgaan met kaas en worst.

Terug naar overzicht