Terug naar overzicht

Van de Inkoopcommissie, november 2008

tww november 2008

Door Gerrit, Arjen en Ronald

Er is een tijd van komen, er is een tijd van gaan…

Met heel veel plezier hebben wij vier jaar geleden het stokje van de vorige Inkoop-commissie overgenomen. We hebben in die tijd met veel enthousiasme jullie bestellingen gemaakt, wel eens wat vergeten… en heel veel pakketten mogen maken. Een snelle optelsom levert ons de volgende statistieken op van de afgelopen vier jaar:

  • 28 maal een pakket van de maand
  • 324 pakketten, 8.410 liter bier, 2.088 kilo mout, 47 kilo suiker, 29 kilo hop
  • Ca. €13.000 euro verkocht in ons winkeltje

Maar ik schreef het al, er is ook een tijd van gaan. Ar en ik missen momenteel de tijd en mede daardoor ook het enthousiasme om door te gaan met de Inkoop-commissie. Ar is tuincommissaris op de volkstuin vereniging, heeft daar heel erg veel lol in, maar het kost ook veel tijd. Ikzelf ben, naast iets te veel tijd voor het werk, ook veel tijd en energie kwijt in Alpe d’HuZes (zie www.opgevenisgeenoptie.nl).

Jullie hebben het vast wel gemerkt aan het ontbreken van stukjes in het clubblad en pakketten de afgelopen maanden; na de zomer is het niet meer gelukt. En dat is jammer! We hebben daarom besloten per 1 januari 2009 graag het stokje aan een ander enthousiast team over te dragen. We kunnen jullie garanderen dat het erg leuk en dankbaar is om te doen!

Dus: aarzel niet en geef jezelf bij ons of Jan-Willem Fukkink op voor de Inkoop-commissie! Mocht je eerst willen weten waar je aan begint, bel gerust (06-51225710)!

Als afsluiter van dit jaar en dus ook voor ons, ons laatste pakket: een hartverwarmende dubbele tarwe tripel.

Pakket November 2008:

Dubbele Tarwe Tripel

Dubbele Tarwe Tripel
november 2008

Hoeveelheid:

Methode:

Alcohol:

10 liter

Stijgende infusie

10,0%

Kleur

Bitterheid

Start SG

10 EBC

30 EBU

1100

Ingrediënten

Mout: 2000 gr Pils 7 EBC  
  900 gr Tarwemout 120 EBC  
  500 gr Suiker (zelf kopen!) 400 EBC  
Hop: 15 gr Galena 10,5 % Bij start koken
  5 gr koriander    
  5 gr Sinaasappelschil    
Gist: Wyeast 3787 Trappist, high gravity    

Maischwater: 12  liter aanzuren tot een zuurgraad van 5,4.

                                       

Maischschema

temperatuur (°C)

52

63

72

78

tijd (min)

15

30

15

5

Terug naar overzicht