Terug naar overzicht

La Chouffe proeverij

tww januari 2007
Door: Theo van de Voorde

logo La ChouffeOp de komende clubavond zal er, behalve de presentatie over de ‘tWort Wat Gisbank, ook een proeverij worden gehouden van de bieren welke op de zamenlijke brouwdag van 16 september 2006 zijn gebrouwen.

Op deze brouwdag hebben de deelnemers een La Chouffe kloon gebrouwen volgens een recept dat was samengesteld door André van der Zee.

Hoewel er voor dit recept een kruiderij was voorzien van 8 gram Koriander per 10 liter, bleek op deze dag dat er een aantal brouwers waren die een geheel andere invulling hadden gegeven aan de kruiderij. Zo waren er mensen die behalve koriander ook andere kruiden toegevoegd hebben en weer anderen die een kleinere hoeveelheid koriander hebben gebruikt.

Behalve variaties in de kruiderij waren er ook variaties in de gist: er zijn brouwsels vergist met Wyeast 3522 en met een orginele La Chouffe gist. Beide gisten zijn speciaal voor de brouwdag in grote hoeveelheden opgekweekt door Herman Assendelft.

De proeverij zal zich met name concentreren op deze 2 variabelen; de gist en de kruiderij, en er zal dus bepaald moeten worden welk van de ingezonden bieren  qua smaak het meest overeenkomt met de echte La Chouffe.

Hierbij roepen we alle brouwers die een La Chouffe kloon gebrouwen hebben op om voor deze proeverij 10 flesjes bier in te leveren. Mocht je niet zoveel flesjes meer hebben dan is dat geen bezwaar, we willen wel graag zoveel mogelijk inzendingen hebben, dus breng dan maar mee wat je kunt missen.

Voor degene wiens bier het meest met een La Chouffe overeenkomt is een klein prijsje beschikbaar.

Terug naar overzicht