Terug naar overzicht

Gemarineerde fruitsalade met frambozenbier

tww december 2001
Door: Jan Wurpel
Ingrediƫnten:
1
 
appel
1
 
peer
400
ml
Frambozenbier (bijv. Belle Vue of Liefmans)
150
gr
suiker
8
 
fijngesneden muntblaadjes
12
 
aardbeien
2
 
bananen
175
gr
frambozen

Bereiden

Dit dessert kan het best al een dag van te voren worden bereid.
Schil de appel en de peer en snijd ze voorzichtig in schijfjes. Leg ze in een kom met het bier, de suiker en de fijngesneden muntblaadjes. Dek het geheel af en plaats het een nacht in de koelkast. Snijd de volgende dag de bananen in schijfjes en doe ze samen met de aardbeien en de frambozen in de kom. Zet dit alles weer weg in de ijskast. Dien het geheel op in een diep bord of een glazen coupe. Eventueel kan nog verse room worden toegevoegd.

Met dank aan Ria van de Voorde en Wilma Wurpel.

Voor- of nagerecht voor 4 personen

Terug naar overzicht