Terug naar overzicht

Clubavond 1 september 2006

tww september 2006
Door: Nico Mes

Allereerst een correctie. In het verslag van de clubavond van juni werd aangegeven dat Cor Stoker het moutmolenproject toelichtte. Dat is onjuist, John Keuris gaf de toelichting. John verzorgde ook de enquête. Ere wie ere toekomt.

De clubavond stond onder leiding van de voorzitter Jan-Willem. Bij zijn mededelingen werd aangegeven dat er een gesealed kaartje beschikbaar is met twee tabellen: een correctie-tabel voor hydrometers een extractie-tabel. Initiatief van Ernst de Moor. De kaartjes werden gratis uitgedeeld. In 'de Boerderij' lopen broodkevers rond, waarschijnlijk door mout van 't Wort Wat. Verdere mededeling: er zijn nog plaatsen in de bus voor de excursie van 20 oktober. Stort het bedrag snel: wie het eerst komt, het eerst maalt.

Demonstratie PerfectDraft-vaatjes vullen

De demonstratie werd gehouden door Jan Kraan. Hij werd geassisteerd door Gerrit Walraven. Niet de ‘Gerrit inkoop’ maar zijn neef. Bij de demonstratie behoorden enkele prachtige bouwtekeningen. Er waren enkele hulpstukjes gemaakt. De hiervoor benodigde materialen zullen mogelijk bij de inkoopcommissie verkrijgbaar zijn. In het clubblad zal hierop nog verder worden ingegaan.Perfectdraft demonstratie

Ook de Beertender en de Wunderbar Cooler werden getoond. Met de Wunderbar Tap kunnen verschillende maten biervaatjes worden gebruikt.

Een prachtige demonstratie.

La Chouffe recept

Na de pauze werd het basisrecept voor de La Chouffe gepresenteerd. La Chouffe is het bier dat in nieuwe prijzenklasse voor het ONK 2007 moet worden nagebrouwen. 15 september, de volgende brouwdag zal er een Achouffe worden gebrouwen. Het basisrecept wordt nu besproken. Aan de orde kwam het te gebruiken gist en de te gebruiken kruiden. In plaats van de Wyeast 3522 kan ook gebruik worden gemaakt van een opgekweekt origineel Achouffe gist. Herman vertelde aan de voorzitter hoe men deze gist had verkregen. ‘Helaas’ stond de microfoon nog open. Verder werden vragen gesteld over de hoeveelheid koriander. Mogelijk kan ook komijn worden toegevoegd. De kandijsuiker kan mogelijk vervangen worden door een donkere mout. Afgesproken wordt dat het basisrecept via de nieuwsbrief zal worden verspreid. Het basisrecept is inmiddels geplaatst in de receptendatabase op de website. Op de brouwdag kan door variatie op het basisrecept een en ander worden uitgeprobeerd. Op een clubavond kunnen dan de verschillende brouwsels worden geproefd.

Terug naar overzicht