Brouwdag: Verbeter je eigen bier ism de Kwaliteitscommissie (AFGELAST)
Za. 21 maart 2020
9:00 - 16:00 uur
Turfspoor 57, Lisserbroek
Nico van Kampen

Om de verspreiding van het COVID-19 tegen te gaan is deze brouwdag afgelast

 

Verbeter je eigen Tripel!!!

Je bent lid geworden van ’t Wort Wat en hebt de brouwcursus gevolgd. Je eerste bier ging best aardig. Maar daarna kwamen er toch aardig wat bieren die zo-zo waren. Die zend je dan niet in voor de clubkampioenschappen. Of je deed het wel maar er klopte een hoop niet volgens de keurmeesters. Ja, dat wist je zelf ook wel, maar wat precies ging er fout?

Herken je jezelf in dit verhaal? Schrijf je dan in voor de speciale verbeter-je-eigen-bier brouwdag op 21 maart 2020. We gaan die dag veel dingen anders doen dan je gewend bent:

De brouwdag van 21 maart wordt door de brouwdagcommissie in samenwerking met de kwaliteitscommissie georganiseerd. We brouwen een tripel volgens het recept van Ferdinand Meeus. Hij geeft brouwcursussen en heeft afgelopen september op onze clubavond een lezing gegeven over Belgische bieren.

De opzet van de dag is iets anders dan je gewend bent:

  1. Je brouwt die tripel twee keer: eerst op 21 maart, en na de analyseavond op 19 mei nogmaals.

  2. De literprijs lijkt verhoogd (€ 1,- voor 2 x 1Liter. Dus € 0,50/liter), maar je krijgt een dubbele hoeveelheid (apart afgemeten). Dus wil je op 21 maart 20 liter brouwen, dan geef je 20 liter op en krijg je die dag de ingrediënten mee voor je tweede batch van 20 liter.

  3. Na inschrijving krijg je van ons achtergrondinformatie over het recept, zodat je het beter leert begrijpen. Ook krijg je een logboek. Het is heel belangrijk dat je dat 21 maart bij je hebt en nauwgezet invult. We analyseren jouw bier op 19 mei aan de hand van dat logboek.

  4. Op de clubavond van 28 februari beginnen we om 19.45u in het zaaltje aan het andere eind van de gang van De Boerderij, met een korte toelichting op het recept en beantwoorden we vragen. Direct daarna begint de ALV in de grote zaal.

  5. Na 19 mei brouw je het bier opnieuw, en in de tweede helft van de zomer komen we weer bij elkaar om het eerste en het tweede bier te vergelijken: is het gelukt jouw bier te verbeteren?

We brouwen zoals gewoonlijk bij Erwin Duivenvoorde, Turfspoor 57 in Lisserbroek; we starten vanaf 9.00 u en er is plek voor maximaal 30 brouwsets. Of als je gewoon een mooie tripel wilt brouwen dan kan je natuurlijk ook inschrijven.

Wij denken dat de inschrijving vlot zal verlopen en willen niemand teleurstellen dus schrijf op tijd in. Als het vol is (en de inschrijving sluit) kunnen wij op verzoek iemand op een reservelijst plaatsen in geval van afzeggers.

Tot ziens op de brouwdag,

namens de Brouwdagcommissie en de kwaliteitscommissie!!!