Terug naar overzicht

Zeven X Hop (1994)


AanwezigheidBeschikbaar
AuteurBertin-Deneire
Code1003

ISBN

90-5508-015-02

1003k

Ter inleiding

7

   

EEN HOPCURSIEFJE

 

Hop, hop... met z'n allen naar Poperinge!

9

door Bart Wemaere, free-lance journalist De Standaardgroep, redacteur Ticket

 

en toeristisch gids

 
   

EERSTE HOOFDSTUK

 

De botanische aspecten van de hop

13

door Chris Develter, voorzitter Poperingse Groengroep, natuurgids en leraar plantkunde

 
   

TWEEDE HOOFDSTUK

 

Hop als typisch Poperings landbouwgewas

21

door Gerard Kestier, toeristisch gids, agri-specialist en familiaal met de hopcultuur

 

verbonden

 
   

DERDE HOOFDSTUK

 

Hop in de bierbereiding

63

door Berlin Deneire, toeristisch gids, gids van het Nationaal Hopmuseum en bierconnaisseur

 
   

VIERDE HOOFDSTUK

 

Het economisch belang van de hop

75

door Paul Delanote, leraar Land- en Tuinbouwschool, hop-analist, bestuurslid van

 

de hop-coöperatieve PACO-HOP

 
   

VIJFDE HOOFDSTUK

 

Hop in de wetenschap en de volksgeneeskunde

83

door Roger A. Blondeau, wetenschapshistoricus en auteur, lid van de Keurbroederschap

 

‘De Witte Ranke’

 
   

ZESDE HOOFDSTUK

 

Mijn laatste plukdag

89

door Frans Orbie, toeristisch gids, leraar en folklore-kenner

 
   

ZEVENDE HOOFDSTUK

 

Hop in kunst en cultuur

117

door Antoon Couttenyc, heemkundige, verantwoordelijke uitbouw Hopmuseum

 

en Hoppestoet, lid van de Keurbroederschap `De Witte Ranke'

 
Terug naar overzicht