Ter inleiding
|
7
|
|
|
EEN HOPCURSIEFJE
|
|
Hop, hop... met z'n allen naar Poperinge!
|
9
|
door Bart Wemaere, free-lance journalist De Standaardgroep, redacteur Ticket
|
|
en toeristisch gids
|
|
|
|
EERSTE HOOFDSTUK
|
|
De botanische aspecten van de hop
|
13
|
door Chris Develter, voorzitter Poperingse Groengroep, natuurgids en leraar plantkunde
|
|
|
|
TWEEDE HOOFDSTUK
|
|
Hop als typisch Poperings landbouwgewas
|
21
|
door Gerard Kestier, toeristisch gids, agri-specialist en familiaal met de hopcultuur
|
|
verbonden
|
|
|
|
DERDE HOOFDSTUK
|
|
Hop in de bierbereiding
|
63
|
door Berlin Deneire, toeristisch gids, gids van het Nationaal Hopmuseum en bierconnaisseur
|
|
|
|
VIERDE HOOFDSTUK
|
|
Het economisch belang van de hop
|
75
|
door Paul Delanote, leraar Land- en Tuinbouwschool, hop-analist, bestuurslid van
|
|
de hop-coöperatieve PACO-HOP
|
|
|
|
VIJFDE HOOFDSTUK
|
|
Hop in de wetenschap en de volksgeneeskunde
|
83
|
door Roger A. Blondeau, wetenschapshistoricus en auteur, lid van de Keurbroederschap
|
|
‘De Witte Ranke’
|
|
|
|
ZESDE HOOFDSTUK
|
|
Mijn laatste plukdag
|
89
|
door Frans Orbie, toeristisch gids, leraar en folklore-kenner
|
|
|
|
ZEVENDE HOOFDSTUK
|
|
Hop in kunst en cultuur
|
117
|
door Antoon Couttenyc, heemkundige, verantwoordelijke uitbouw Hopmuseum
|
|
en Hoppestoet, lid van de Keurbroederschap `De Witte Ranke'
|
|