Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 7.5 % |
begin-SG: | 1070 |
eind-SG: | 1018 |
EBC (kleur): | 8.0 |
EBU (bitterheid): | 31.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 65 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 2.6 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Kandijsuiker, donker | 190 g. |
|
|
|
Styrian Goldings hopbloemen | 5 g. |
75 min. |
5 α
|
Bloemen |
Saaz hop | 25 g. |
75 min. |
3 α
|
Bloemen |
Styrian Goldings hopbloemen | 5 g. |
15 min. |
5 α
|
Bloemen |
Saaz hop | 20 g. |
15 min. |
3 α
|
Bloemen |
Koriander | 8 g. |
5 min. |
|
|
Wyeast 3522 Belgian Ardennes | |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
60 °C | 70 °C | 75 °C | 78 °C |
45 min. | 30 min. | 5 min. | 1 min. |